Автоклиматикът изисква редовно планово техническо обслужване

Какво трябва да знаем за поддръжката на автоклиматика

Повечето хора не осъзнават, че климатичната система на автомобила изисква редовно планово техническо обслужване. Много често, ние обръщаме малко или никакво внимание на нашите автоклиматични системи.
Ако открием проблем по време на редовна поддръжка и го отстраним навреме, то възможността да нарани или унищожи други части на системата и автомобила е нищожен.

Изберете своя специалист и му оставете възможността да се грижи за вашата система за климатизация и ще шофирате в комфорт през цялото лято, а и зимата.

Ако A / C на вашето превозно средство не подава толкова студено, колкото бихте искали, то това може да означава, че имате нужда от презареждане на фреон. Фреонът е като кръвта, но на АС системата на автомобила или на хладилния агрегат, който държи в кабината хладно. Може пък да е необходима смяна на климатичния филтър или друг компонент. Автомобилната климатична система изисква също и проверка на масло, за да запази живота на компресора. Ако нивото е твърде ниско, дори и за кратко време, тази ситуация може да бъде изключително вредна за вътрешните компоненти на компресора на автоклиматика. При блокиране, може да се развалят и други части и това да наложи допълнителна работа и пари, за да заработи отново всичко.

Затова е необходимо да посетите специалист!
Най-доброто време за техническо обслужване на автоклиматиците и хладилните агрегати е преди да започнат горещените, т.е. ранна пролет, защото никой, притежаващ автомобил с климатик, няма да е щастлив да разбере, че АС не работи, когато започне горещото време и тепърва трябва да оправя автоклиматика.

В сервиз за автоклиматици и климатроници СБА ще проверим автоклиматичната система

  • проверка на ремъци, маркучи, кондензатори и т.н.
  • смяна на климатичен филтър
  • проверка количество фреон, вакуум и евентуално презареждане

Ако е необходимо ще проверим за течове и пукнатини и ще ги отстраним.

1557